Excursies in de buurt


Rotterdam

Rotterdam staat in de top 5 van beste steden ter wereld. En laat deze moderne stad nu op slechts 20 minuutjes rijden vanaf B&B Knechthuis liggen. Het is ook mogelijk om met de sneldienst naar Rotterdam te gaan. Dit duurt c.a. 15 minuten. (A29)

Rotterdam is een 'futuristische' stad, met bouwwerken van onder andere Rem Koolhaas. Met de vele restaurants en een bruisend nachtleven scoort Rotterdam een tien wat betreft uitgaan. Qua musea zit u hier ook goed; breng absoluut een bezoekje aan Boijmans van Beuningen of de Kunsthal.

Na het parkeren bij Hotel New York neemt u de watertaxi die u naar verschillende plekken in de stad brengt .Tijdens de tocht kunt de Erasmusbrug goed bewonderen.

Er bestaat de mogelijkheid om met de oude tram de stad te verkennen zodat u op de mooiste punten van de stad komt zoals Delftshaven. 

Met veel spanning kijkt Rotterdam uit naar de opening van surfrif010 waar de sportievelingen onder u graag gebruik van gaan maken.

TIPS:

  • Eet de beste gehaktbal van de stad bij Restaurant de Ballentent aan de Parkkade.
  • Even helemaal tot rust komen? Bezoek Thermen Holiday 

 

B&B Knechthuis verzorgt als u dat wilt een gids voor u; een Rotterdammer die u naar de mooiste plekjes brengt!

Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland. In de stad zijn meer dan duizend monumenten! De stad kent een bewogen handelsverleden en een rijke verzameling verhalen en legenden; in de historische binnen-stad lijkt soms de geschiedenis te herleven. Tot op de dag van vandaag zijn duidelijke sporen terug te vinden van de gloriejaren waar de stad in de Middeleeuwen in verkeerde.

Natuurlijk is Dordrecht ook de stad waar Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun eerst Koningsdag vierden, in 2015. De rood-wit-blauwe bolders aan het Groothoofd zijn daar nog zichtbare overblijfsels van.

Stadswandelingen

Volg de bruine bordjes in de binnenstad.

De Hofroute (1,75 km – ca. 60 minuten)

De eerste route is een echte binnenstadswandeling. U komt langs een aantal Dordtse hofjes

(Regentenhof, Lenghenhof, Arend Maartenszhof), langs winkelcentrum Drievriendenhof en Het Hof.

Bovendien ziet u de Kloostertuin, kunt u een bezoek brengen aan het Dordrechts Museum en loopt u langs de Voorstraatshaven en Ary Scheffer.

De Havenroute (4,5 km - ca 2,5 uur)

Deze tweede – langere - wandeling voert u langs de Wijnstraat, Groothoofd, de havens en de Grote Kerk. Museum van Gijn is in de route opgenomen, net als het stadhuis. 

De Dordtroute (7 km - ca 4 uur)

De langste wandeling (een combinatie van de Hofroute en van de Havenroute), maar dan ziet u ook

bijna de hele binnenstad plus het havengebied. Na deze wandeling mag u zeggen dat u Dordrecht

kent. Hofjes, havens, musea, Grote Kerk, stadhuis, Ary Scheffer, gebroeders De Witt, ze komen allemaal aan bod!

LET OP: uitgeprint beslaat deze wandeling 25 pagina's!

De Waterbusroute (4 km - ca 2,5 uur)

Een bijzondere route met de aanlegplaats van de Waterbus aan de Merwekade als start- en eindpunt.

De wandeling voert u langs Wijnstraat, Groothoofd, de havens en de Grote Kerk. Museum van Gijn is in de route opgenomen, net als het stadhuis.