Omgeving


Omgeving Bed & Breakfast Numansdorp

Op de enorme landerijen van de Hoeksche Waard waarop B&B Knechthuis staat, hebben een lange geschiedenis. Eind 18 eeuw startte de Zeeuwse herenboer genaamd C.J. van der Linde zijn boerenbedrijf. Het bedrijf bleef generatie op generatie binnen de familie tot de boeren sector haar glans verloor, door de opkomst van de mechanisatie van de landbouw. Daarom besloten de huidige eigenaar, C.A.P. van der Linde, samen met zijn vrouw Rianne van de Linde-Preesman, om het boerenbedrijf niet voort te zetten, maar het om te bouwen tot de luxe, bijzondere B&B Knechtshuis.

Rianne: “Ons doel is om u de rust en warmte te geven van weleer,  met  hedendaagse luxe.”

Vanuit de twee studio’s in B&B Knechthuis kijkt u op de Schuringsedijk. Achter deze dijk bevond zich vroeger ‘De Ambachtsheerlijkheid’, in 1492 het grootste particuliere landbouwbedrijf van Europa. Destijds was het bedrijf hermetisch afgesloten voor pottenkijkers, maar vandaag de dag is het opengesteld voor o.a. gasten van B&B Knechthuis. Op verzoek wordt u tijdens uw verblijf met veel enthousiasme rondgeleid door Dick Holster, al z’n hele leven bewoner van dit gebied.

Voor grote groepen wordt de boerenkar in gezet.

Arrangementen

* Komt u hier om te overnachten en werkt u overdag? Dan krijgt u de knapzak mee naar uw werk met de lunch. U start die dag met een stevig ontbijt.

* Komt u genieten van een lang weekend of midweek? Dan zorgen wij voor een bijzonder ontbijt met streekproducten en veel ander lekkers.

*Komt u voor een familieweekend, of met een zakelijk gezelschap met acht of negen personen? Dan maken wij graag een extra logeerbed voor u op. Wij kunnen u beloven dat het met al de faciliteiten die wij  bieden het een onvergetelijke tijd wordt!

*Bij mooi weer serveren wij het ontbijt bij het zwembad of in de tuin. 

*De locatie is ook zeer geschikt voor bedrijfstrainingen met overnachting. Neemt u deel aan een cursus of training in de regio dan is B&B Knechthuis een prima adres om te overnachten en te ontbijten.

Fietsen

De Hoeksche Waard is met haar openheid en haar vele beboomde dijken bij uitstek geschikt voor een mooie fietstocht. Het gebied beschikt over een fietsknooppuntensysteem waarmee u zelf heel eenvoudig een route kunt samenstellen. Dit fietsroutenetwerk kunt u in twee richtingen fietsen. Op elk knooppunt staat een overzichtsbord zodat u precies weet waar u bent. Op de Eropuit kaart die u hier kunt downloaden staan alle knooppunten vermeld.